Fastelavn – en dag i kostumernes tegn

Fastelavn er en festdag for familiens yngste medlemmer. Med dem i centrum handler det om fastelavnsris, fastelavnsboller, udklædning og kattedronninger og kattekonger. Så selvom fastelavnssøndag oprindeligt set var en religiøs betonet fest for voksne, så er det ikke længere det, vi hovedsageligt forstår ved højtiden. Tværtimod så indebærer højtiden, at mandagen betyder udklædning og at slå katten af tønden.

 

En af de allervigtigste ting, i hvert fald for børnene, er det med at klæde sig ud. Selvom de små bliver forkælet med alverdens løjer, så er det udklædningen, typisk i skolen, som fylder mest. Derfor er det også vigtigt at lægge meget tanke og overvejelse i, hvad fastelavnskostumet i år skal være. Er du på udkig efter tips og inspiration, så kan du med fordel læse videre herunder. Derudover kan du finde et stort udvalg her. Hos Funstore er der både kostumer til fastelavn og andre begivenheder, samt en masse tilbehør til festdagene.

 

Til de mindste

Det er ofte alderen, som afgør, hvilke typer kostumer der er sjovest at have på. For de allermindste er det næppe særlig sjovt at være klædt ud som en sej filmkarakter. Derimod er det mere oplagt at iklæde dem dyrekostumer eller kostumer, som ligner deres yndlings tegnefilmsfigurer. Samtidig skal kostumerne ikke være for indviklede, for så vil de ikke have en god oplevelse med at være klædt ud.

 

Netop derfor er fastelavnskostumer til børnene oftest ganske simple. Kostumerne skal være noget, de kan forstå, hvad ligner, så derfor er dyrekostumer, konger og prinsesser og lignende altid et hit. Derudover er indianere og tryllekunstnere også noget, de kan relatere sig til.

 

For de mindste betyder kostumet også ofte, at de gerne vil leve sig ind i rollen som deres udklædning. Med andre ord kræver udklædninger som pirater og tryllekunstnere, at de har tilbehør, som lader dem tro, at de er netop en tryllekunstner. Derfor er ekstra udstyr som en tryllestav også ret vigtigt at have med i udklædningen.

 

Til de lidt ældre

fastelavnHvor de mindstes kostumer ofte gerne må være simple og lette at relatere til, så bliver det lidt anderledes, når de bliver lidt ældre. Det er ikke længere så sjovt at være et dyr eller en fe, men derimod er det federe at være klædt ud som en zombie eller gladiator. Selvfølgelig kan de lidt ældre også være konger eller cowboys, ligesom de mindste kan, men kostumet indebærer lidt flere elementer og dele.

 

Én af de dele er make-uppen. Naturligvis er det forskelligt, i hvor høj grad barnet går op i udklædningen, men ofte kan det give et ekstra touch, hvis man påfører en smule make-up. Eksempelvis kunne en gladiator blive påført lidt ”skidt” i ansigtet, en pirat kunne få skæg, og en zombie kræver muligvis en større omgang.

 

En anden ting, som kan være vigtig for, at udklædningen bliver ekstra sej, er tilbehøret til fastelavnskostumet. For at sikre at man ikke ligner en med samme udklædning for meget, kan det være en god idé at finde noget tilbehør eller ekstra udstyr, så ens egen udklædning er noget særligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *