tid til natur

Sådan finder du nemmest hytten til jeres lejrtur

Foreningslivet i Danmark er noget helt særligt, og for mange er det netop noget af det der er med til at adskille os fra landene omkring os. Det fællesskab man indgår i når man melder sig ind i en forening er på mange måder helt unikt, og der er mange danskere der får venner for livet igennem foreningslivet. Der er også en del foreningsmedlemmer der anser deres kammerater fra foreningen som en slags udvidet familie. Derfor er der altså ikke noget at sige til at mange danskere går op i foreningslivet.

I Danmark findes der et væld af forskellige foreninger, og man kan derfor være helt sikker på at man vil kunne finde en der passer til ens interesser. Er man glad for eller interesseret i en bestemt sport kan man helt sikkert finde en forening i nærområdet der omhandler denne sport. Dette kunne eksempelvis være en lokal fodbold- eller håndboldklub. Er man vild med frisk luft og at være aktiv i naturen kan det være at man bør undersøge muligheden for at melde sig ind i en spejdertrop. Uanset hvilken form for forening det drejer sig om, gælder det at det efterhånden er blevet mere og mere populært at tage på lejrtur med foreningen mindst én gang om året.

Lejrtur er ikke kun for spejdere

Traditionelt set har lejrture mest været populære blandt spejdere og andre friluftsentusiaster, men i løbet af de seneste år er sportsklubber af forskellige varianter også begyndt at arrangere en årlig lejrtur for foreningen. En lejrtur kan være med til at udvikle fællesskabet og fremme sammenholdet i en gruppe, og dette gælder uanset om gruppen består af dedikerede spejdere eller garvede håndboldspillere. Selvom det typisk ikke er muligt at spille håndbold når man er på lejrtur, er der ofte mange andre muligheder for aktiviteter som alle er med til at styrke deltagernes venskaber og evner til at samarbejde.

Hvis man skal planlægge en lejrtur skal man først og fremmest finde ud af hvor lejrturen skal foregå. Typisk afholdes lejrture i en spejderhytte, da disse har både mulighed for madlavning og overnatning. Det kan dog ofte være svært at gennemskue hvilken hytte man skal vælge når man skal på lejrtur. Heldigvis er der nu råd for dette. Det er nu muligt at finde en hjemmeside på nettet der fungerer som en lejrguide, hvor man kan se en oversigt over samtlige spejderhytter i Danmark, og herudfra vælge den helt rette hytte.

Find den bedste hytte til din lejrtur

Når man bruger førnævnte hjemmeside til at finde en hytte til når man skal på lejrtur, kan man for det første se hvorhenne de forskellige hytter ligger, så man nemt kan finde de hytter der ligger forholdsvis tæt på. Hytterne er sorteret efter byer, men vises også på et kort. Klikker man ind på en af hytter vil man her kunne finde informationer om den pågældende hytte, heriblandt hyttens adresse samt andet nyttig viden. Dette kan være utroligt praktisk, da det gør det let og overskueligt at sammenligne fordele og ulemper ved forskellige hytter man overvejer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *