haandtryk

Det skal du huske i forbindelse med generationsskifte i din virksomhed

Hvis du står i en situation, hvor din virksomhed skal overdrages til andre, skal du huske at have styr på juraen først. Der er en masse forhold, du skal tænke over i den forbindelse. Du skal huske at have styr på de forskellige forhold vedrørende skat og afgifter og den kommende ejers ønsker vedrørende overdragelsen.

De svære skatteregler

Det er især skattespørgsmål, der er vigtige at forholde sig til. Det skyldes, at der ofte er en stor skattemæssig avance, når man overdrager sin virksomhed. Du og den kommende ejer skal også forholde jer til finansieringen af generationsskiftet. Der er mange forskellige modeller til overdragelse af virksomheder, og det er vigtigt, at du finder den, der er den rette for dig. Her er det vigtigt, at du sammen med et hold af stærke jurister sætter dig ind i sagerne og vælger den rette løsning. Det er vigtigt, du finder et advokatfirma, der kan sin jura på dette område. Du skal gå efter specialister og ikke en advokat, der kan lidt af det hele. Når der sker et generationsskifte i en virksomhed, er der også en række arveretlige forhold, I skal forholde jer til. Det er også vigtigt, at I forholder jer til finansieringen og skatteavancens indflydelse på prisen.

Hav en god plan

Du skal sørge for at have en god plan, inden du påbegynder generationsskiftet i din virksomhed. Der er mange ting, du skal overveje. Hvilken virksomhedsstruktur er der tale om? Hvilke generationsskifteaftaler skal der indgås? Hvad er finansieringsforholdene? Det er blot nogle af mange spørgsmål, der skal afklares, inden generationsskiftet går i gang. Her er tale om hardcore jura, der bare skal være på plads. Og det er ikke noget, du eller din virksomhed skal stå alene med. Det kan gå grueligt galt, hvis du ikke lægger en ordentlig strategi og plan fra begyndelsen.

Find den rigtige advokat fra starten

Når du leder efter gode advokater, skal du overveje nogle forskellige ting. Først og fremmest skal du have specialister. Du skal ikke risikere at sidde med en strafferet advokat, der siger, at han eller hun også ved noget om virksomheder. Det kan blive en dyr og ubehagelig affære med langsigtede konsekvenser, hvis dine rådgivere ikke kan deres kram. Du skal også finde rådgivning hos nogen, du har tillid til. Generationsskifte af en virksomhed er ikke noget, du skal tage let på. Og hvis du ikke har 100 % tillid til din advokat, bliver det ikke en god proces for nogen af parterne. Du skal også forholde dig til, hvad det koster, og hvad du får ud af det på bundlinjen. Du skal indhente tilbud hos forskellige advokater, og finde det, der passer dig bedst. Samtidig skal du ikke nødvendigvis gå efter den billigste løsning, da det kan blive meget dyrt at vælge forkert.

Hvis du gerne vil vide mere om jura og generationsskifte i virksomheder, kan du få mere information ved at klikke her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *