juletroeje

Udklædning med julesweater er blevet en del af traditionen i min familie

I flere år har det været en tradition at have grimme julesweaters på i juledagene i England og USA. I 2005 var jeg på ferie i 3 mdr. i USA. Turen gik fra november til februar. Det var i juledagene på denne tur, at jeg for første gang stiftede bekendtskab med disse julesweaters.

Vi festede med nogle college studerende, og til en af festerne havde de en temafest. Her gjaldt det om at iføre sig den grimmeste juletrøje. Det var totalt sjovt, og trøjerne var mega meget over The top! På nedenstående billeder er der et par eksempler på, hvordan de så ud. Der var trøjer med Santa Claus iført tanga trusser, nogle af trøjerne var der lys i, og andre med Rudolf afbilledet på trøjen. Alle trøjerne førte til gode grin. Til sidst blev den grimmeste og sjoveste julesweater kåret på for både herre og damerne. Nu er traditionen med disse trøjer så småt kommet til Danmark. I hvert fald i min familie.

Grimme juletrøjer til den årlige julefest

Som sagt har vi i min familie taget denne tradition med juletrøjerne til os. 1. Juledag mødes vi altid til en julefrokost hos min onkel og tante, og her kommer vi alle sammen udklædt i de vildeste sweaters. Dagen starter som de fleste andre julefrokoster i Danmark med at spise noget god mad og få en masse øl og snaps etc. Efter desserten går vi så nu, som det nye over til at kåre bedste udklædning på dagen. I år var det min søster, der vandt prisen for bedste eller mest grimme udklædning om man vil. Udover at juletrøjen var grim, så havde hun også taget de vildeste julesokker på. Juleudstyret på denne var så sandelig i orden 🙂

Her er 2 bud på et par juletrøjer jeg synes kunne være oplagte at have på i julemånederne.

Xmas Novelty sweater: Til hende. Den kan købes på Amazon og er et godt supplement til en julestrik der ikke larmer så meget som mange af de andre christmasjumpers.

Mens Christmas Jumper Xmas: Til ham. Denne kan også købes på Amazon. Farven er grå med sort tegning af et rensdyr. Trøjen er ikke for flashy og larmer ikke for meget i min smag. Den vil være perfekt til arbejdspladsen, hvor man ikke vil larme for meget i julemåneden.

Tag udklædning på din firmajulefrokost

Flere firmaer har nu taget skridtet videre og vælger også til julefrokosten at lave det mere som en temafest. Her er udklædningen ofte julekjoler og fræk nissepige blandt pigerne. Mens udklædningen hos mændene er jule-jakkesæt, nissehuer, røde næser, Christmas sweaters osv. Personligt synes jeg det er en vildt fed ide, da det kan skabe en lidt mere sjov og afslappet stemning. Jeg erfarede selv sidste år, hvilken positiv stemning det gav, da vi på min arbejdsplads til vores årlige firmaarrangement klædte os ud. Her var temaet ikke jul, men en vild udklædning i al almindelighed. Her var udklædningen bl.a. Robin Hood, julemanden, Spiderman osv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *